Konsolidace půjček

18.05.2015 06:37

Nacházíte se v situaci, kdy musíte splácet několik různých půjček najednou? Jednu půjčku, kterou jste si vzali na bydlení, jednu na auto, jednu na dovolenou a nyní uvažujete, že byste chtěli popřípadě ještě další?

 

Tato celá záležitost pak bývá velmi nevýhodná, a to především z pohledu zbytečných poplatků za transakce a nevýhodné úrokové míry, což může měsíčně navýšit Váš rozpočet o několik set korun.

 

Konsolidace půjček Vám zaručí snížení Vašeho měsíčního rodinného rozpočtu a poskytne Vám zjednodušení všech těchto plateb. Nemusíte se vůbec o nic starat, všechny půjčky  budou za Vás vyplaceny přímo těm věřitelům, od kterých jste si úvěry vzali.

 

Konsolidace půjček znamená  jednoduše řečeno sloučení několika nevýhodných úvěrů a půjček v jednu výhodnější půjčku, a to pouze s jednou měsíční splátkou, kdy máte možnost volby délky splatnosti až na dobu 8mi let, přičemž dojde k výraznému snížení měsíční splátky na minimum.

 

O konsolidaci půjček máte možnost zažádat buď v bankovním ústavu, kde podmínky pro její získání bývají výrazně přísnější, než tomu tak je u nebankovních společností, kde je taktéž nabídka Konsolidace půjček dostupná, ale není tak striktní.

 

Vaše volba bude zcela jistě závislá také na tom, zda máte možnost dopodložit svůj příjem, či náhodou nemáte záznam v Registru dlužníků. Pakliže tomu tak je, jistě budou Vaše možnosti volby výběru investora omezené.

 

Konsolidace půjček je typ úvěru, který můžete zabezpečit také ručením nějaké Vaší nemovitosti či chalupy. Při takové volbě pak bude schválení úvěru jistě dostupnější, neboť se značně sníží rizikovost úvěru ve prospěch poskytovatele.

 

Důležité je splňovat základní podmínky, a tím jsou plnoletost, vlastnit 2 platné doklady totožnosti a mít trvalý pobyt na území ČR. Pakliže toto není problém, je velice vysoká pravděpodobnost, že konsolidace půjček Vám bude schválená.